Josep Prat i INNOVA van desviar 838.000 euros en factures a un alt càrrec del Tripartit

Les factures que Carles Manté enviava a INNOVA per assessorament van deixar de pagar-se des de que Carles Pellicer és alcalde de Reus

Guillem RS – Reus (Baix Camp)

19 de juny de 2012 – delCamp. cat
Josep Prat, Marina Geli -a l'esquerra- i Carles Manté -a la dreta-

Infografia que publica El País sobre l’entramat de la sanitat catalana 
El País 

L’Ajuntament de Reus està realitzant una auditoria per analitzar la gestió de l’empresa pública INNOVA, el holding que agrupa totes les empreses municipals de la ciutat, i les males notícies no paren de sortir a la llum. Avui és el diari El País qui treu a la llum un nou presumpte escàndol. Segons la investigació i tal com ho pot confirmar el diari citat, Josep Prat, antic màxim dirigent d’INNOVA, va fer servir INNOVA per pagar a Carles Manté, un alt càrrec del CatSalut col·locat per Marina Geli (PSC), fins a 838.000 euros en factures per honoraris d’assessorament. Una feina que, pel que sembla, a hores d’ara no es pot justificar.

Manté va cobrar entre 2007 i 2011 prop de 695.000 euros, a raó de 155.000 anuals. La despesa per Innova puja a 185.000 euros anuals i un total de 838.000 euros a causa del pagament de l’IVA. Les factures eren emeses mensualment per un import de 15.600 euros (IVA inclòs) i el 2007 tres d’elles van ser pagades amb caràcter retroactiu per completar els ingressos anuals. La darrera factura es va emetre coincidint amb el relleu al capdavant de l’Ajuntament de Reus, de Lluís Miquel Pérez (PSC) a Carles Pellicer (CiU), publica El País. Després de l’arribada Pellicer al càrrec, Manté va seguir enviant factures a INNOVA, però aquestes van ser retornades per “injustificades”, han explicat fonts municipals.

INNOVA al centre de l’entramat de cobraments de la sanitat catalana

L’entramat que avui publica el diari citat estaria lligat en d’altres casos que ja han esquitxat el servei de salut pública i que, segons es pot desprendre d’aquesta informació, INNOVA de Reus n’era un dels pivots importants. En tots els pagaments, apunta El País, es reprodueix el mateix esquema: una administració -el CatSalut o l’Ajuntament de Reus- finança ens públics que compten amb una elevada autonomia de gestió- fundacions o consorcis titulars d’hospitals, INNOVA…- que són els que al seu torn proporcionen elevats ingressos o contractes a gestors sanitaris.

Cal recordar que Josep Prat va dimitir del seu càrrec al capdavant d’INNOVA pressionat per la Candidadura d’Unitat Popular de Reus (CUP). Segons ha pogut saber delCamp.cat, avui David Vidal, portaveu de la CUP a l’Ajuntament de Reus, explicarà en roda de premsa les accions que es duran a terme després de conèixer aquesta nova informació de la investigació i que passaria per entregar-ho a Fiscalia avui mateix.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s