La nostra sanitat pública

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha endegat una campanya en  defensa de la sanitat pública que a Ciutat Vella es concreta en el  repartiment de material informatiu i de denúncia davant les farmàcies i  dins els CAPs i Hospital del districte.Vam començar dijous passat i  seguirem dijous 26 de juliol i el proper dijous 2 d’agost. A partir de les 8:00 ens trobareu davant i dins dels centres de salut pels barris del districte.

Hi ha crisi, ho sap tothom. La crisi és una oportunitat, ens diuen,  per fer millor les coses. El problema rau, com sempre, en qui decideix  què no s’ha fet bé. Els actuals governs estan aprofitant, de fet, per a  fer millor les coses segons el seu punt de vista, és a dir, per a  privatitzar els serveis que són dels ciutadan(e)s.

La ciutadania paguem impostos, en el cas de Catalunya, molts  impostos. Això ens hauria de permetre gaudir d’uns serveis públics  excel·lents. Dir que aquests serveix públics haurien de ser, a més,  gratuïts fóra un engany. Cap ciutadà/na de Catalunya té serveis públics  gratuïts. Cadascú de nosaltres paga la sanitat i l’educació a final de  mes quan li descompten l’IRPF i cada dia quan li cobren l’IVA. I, a  partir del setembre, més…

Són serveis públics perquè són propietat dels ciutadans i ciutadanes.  O ho haurien de ser. Ara ens han apujat l’IRPF i també l’IVA. Paguem  més impostos encara. Però els qui ens governen no en tenen prou. La  sanitat no funciona perquè no la paguem, ens diuen. Tenen la barra de  dir que no la paguem! I per tant s’inventen, encara, un altra impost.

Ara hem d’ajudar a pagar la sanitat, ens diuen, amb 1€ per cada  recepta. Imaginem que després de pagar el lloguer de casa a final de  mes, arribés l’administrador i ens digués que no n’hi ha prou, que com  hi ha crisi ara cada vegada que hàgim de posar la clau al pany per obrir  casa nostra haurem de pagar 1€ per co-pagar el lloguer. Què pensaríem?

Aquesta situació és terrible, primer perquè se’ns enganya. Com potser  que tots els diners que paguem cada dia i cada mes no serveixin per a  tenir una sanitat de qualitat? A d’altres països en calen molts menys!  Què se n’ha fet dels diners que paguem cada dia per tenir una sanitat  pública excel·lent? En segon lloc, és terrible perquè afecta més qui té  menys.

Això, en un districte com Ciutat Vella és un crim i en un  país com Catalunya un atemptat a la seguretat dels ciutadans i les  ciutadanes.

Deixa un comentari