Crònica de la xerrada Què ens quedarà de la Sanitat Pública?

El passat 14 de juny, el nucli de Sant Andreu de la CUP de Barcelona vam organitzar una xerrada, sota el títol Què ens quedarà de la Sanitat Pública? La xerrada va comptar amb la participació de l’Àngels Marro i l’Engracia Birjiña (ambdues infermeres d’atenció primària i membres de la comissió de Sanitat d’Indignats Sant Andreu)  i de la Laura Pabón (membre de la comissió de Sanitat de la CUP de Barcelona a la vegada que infermera).

La intervenció de les ponents membres d’Indignats oferí una visió local de les problemàtiques de la sanitat pública arrel e les retallades: tancament d’urgències nocturnes a CAPs, augment de les llistes d’espera i reducció dels equips de treball en són alguns dels exemples. A la vegada, exposaren que hi ha un canvi de tendència dins del sistema públic, es pretén que l’assistència primària absorbeixi funcions fins ara dutes a terme als hospitals, però el pressupost de primària no augmenta en absolut, tot i assumir noves funcions.

La companya de la CUP va exposar, a grans trets, la campanya de la CUP sobre la sanitat pública, que sota el lema “retallen per privatitzar, privatitzen per enriquir-se”, posa accent en la denúncia del desmantellament dels serveis públics (sota la fal·làcia de la insostenibilitat del sistema sanitari) mentre que la privatització beneficia a sectors privats a la vegada que és clara la incompatibilitat de certs càrrecs públics amb la seva feina privada, doncs contracten les seves pròpies empreses per oferir serveis a la sanitat pública.

El més interessant de l’acte va ser el debat posterior entre el públic assistent. Usuaris i personal sanitari present a la xerrada van poder debatre al voltant de la privatització encoberta de la Sanitat Pública, així com es va desmentir el suposat mal ús que segons l’administració en fem com a usuaris.

També es va comentar casos de “mal ús” de la Sanitat, però no per part dels usuaris, sinó de càrrecs públics, tals com el cas destapat per la revista “Café amb llet” sobre la gestió irregular de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva amb partides pressupostàries més que dubtoses i injustificables; el de l’empresa Sehrs que obté contractes amb hospitals públics i curiosament un dels seus directius és vicepresident del Consorci de Salut i Social de Catalunya; així com el cas destapat per la CUP sobre l’opacitat d’Innova (el holding d’empreses municipals de Reus) que no ofereix cap transparència pel que fa la gestió dels diners públics.

A la xerrada es va fer evident el malestar dels assistents pel que fa les retallades: mentre uns pateixen tancament d’urgències nocturnes o l’augment de llistes d’espera altres s’enriqueixen.

Per més informació: blog CUP Sant Andreu

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s